четвер, 12 листопада 2015 р.

                                           

Слова, що часто пишуть з помилками!

Слова
Помилковий варіант
Правильний варіант
Примітка
Anyways / Anyway
Anyway
Anyways

A ways / A way
A ways
A way
Way ніколи не вживається з “s” на кінці коли це слово є частиною виразу «a way». Наприклад: she has a way to go
Cent /  Cents
Five cent
Five cents
У випадку, коли ми використовуємо cent як іменник, нам треба додавати «s» в кінці слова, коли ми говоримо про більше ніж один:She can remember when stamps cost six cents. Порівняйте із реченням, де centвикористовується як прикметник: That 85-cent pen will break in two days.
Libary / Library
Libary
Library

Reconize / Recognize
Reconize
Recognize

Stricly / Strictly
Stricly
Strictly

Heighth / Height
Heighth
Height
Часто в кінці ставлять «h», яка присутня у слові width
Athaletics / Athletics
Athaletics
Athletics

Goverment / Government
Goverment
Government

Lightening / Lightning
Lightening
Lightning

Grevious / Grievous
Grevious
Grievous

Preform / Perform
Preform
Perform

Artic / Arctic
Artic
Arctic

Expresso / Espresso
Expresso
Espresso
Кава у нас таки Espresso :-)
Asterik / Asterisk
Asterik
Asterisk

Representive / Representative
Representive
Representative

Accidently / Accidentally
Accidently
Accidentally
Слово утворюється відaccidental, і тут tal зберігаємо.

середа, 11 листопада 2015 р.

Будьте тією зміною, яку ви хочете побачити в світі.


/bi ðə tʃeɪndʒ ðət ju wɪʃ tə ˈsiː ɪn ðə wɜːld/

вівторок, 10 листопада 2015 р.

Починаємо вивчати англійську мову з нуля

Англійська мова – це мова не тільки майбутнього, а й сьогодення. У тому, що вчити її варто, переконувати вже нікого не потрібно. А от як її вчити? Цим питанням задаються люди, які не знають цієї мови, але готові приступити до її вивчення. А, може, хтось ще має сумніви, чи варта шкурка вичинки?
Повірте, варто. Всі ми починаємо вивчати англійську мову з нуля, адже вона не є нашою рідною мовою. Помилковою є думка, що англійську потрібно вчити тільки з молодих років. Ніколи не пізно приступити до вивчення цієї мови. А такого терміна, як «нездатний вивчати мови», взагалі не існує. Навчити англійській мові з нуля можна будь-яку людину практично в будь-якому віці. Тут працює правило: «Якщо дуже захотіти …». Різниця лише в тому, що у деяких процес навчання протікає повільніше, а у деяких швидше. Тому, не придумуйте тисячі причин для того, щоб не вчити мову, а просто зробіть перший крок.

Англійська мова з нуля

По-перше, запасіться терпінням. Вивчення будь-якої мови спочатку провокує неприйняття (через нерозуміння чого-небудь), потім прагнення розібратися, бажання пізнати більше і, нарешті, почуття гордості і значущості по відношенню до власної персони, коли мова все-таки вам підкоряється. А ось терпіння як раз знадобиться, щоб усі ці фази витримати і не зійти з дистанції.
Звичайно, дуже ефективно вивчати англійську мову з нуля з викладачем. Головне, вибрати дійсно хорошу як людину, так і кваліфікованого педагога. Як би банально це не звучало, але починати вивчати англійську мову з нуля слід з алфавіту і правил читання. Зауважте, ми зараз не говоримо про таку вікову групу як «діти», або «малюки». Їхнє навчання англійської мови має свої специфічні особливості (правда, до певного віку). Візьмемо, звичайного громадянина середніх років (похилого віку, підлітка і т.д.), якого потрібно навчити англійської мови з нуля. Деякі можуть заперечити, що алфавіт зовсім не потрібен. Достатньо лише дивитися іноземні фільми з субтитрами або слухати іноземну мову, і англійську мову він вивчить на «раз-два». Нічого подібного. Звичайно, та людина запам'ятає якусь кількість фраз і виразів з мови, але вжити вона їх не зможе, ні в усній формі (вимову правильну потрібно відпрацьовувати), ні в письмовій (букв не знаємо, писати-то як? А читати?) . Ось де потрібна допомога досвідченого педагога. Він допоможе не тільки у вивченні азів мови, але й навчить вас основам, так би мовити, підготує «благодатний грунт» для вашого майбутнього самостійного самовдосконалення.
Але, якщо все-таки викладач не входить у ваші плани, намагайтеся вивчати алфавіт, а згодом і всю лексику англійської мови тільки за матеріалами, в яких відпрацьовується вимова. І довіряйте лише перевіреним програмам і ресурсам інтернету. Ще варіант – познайомитися з носієм англійської мови і відпрацьовувати свою промову на ньому. Але є один нюанс: робити це варто лише тоді, коли ви засвоїли хоча б ази граматики і поповнили свій словниковий запас. А зробити це можна за допомогою численних навчальних посібників, що містять як теорію, так і вправи з граматики. Ось ще один базовий принцип у вивченні англійської мови з нуля – як можна більше вправ, які відпрацьовують нову інформацію. Приказку «Повторення – мати навчання» ніхто не відміняв. Виконання достатньої кількості граматичних вправ допоможе вам закріпити всі нові правила та особливості мови. До речі, краще все це прописувати своєю рукою в зошити по-старому, а не вставляти потрібні слова і конструкції в вправи з пропусками. На перших порах це не принесе ніякої користі.
І, нарешті, сприйняття англійської мови на слух. Для цієї мети підійдуть фільми, радіо-і телепередачі, аудіокниги, аудіокурси, слухаючи які, ви повинні намагатися зрозуміти, про що говорять, і, по можливості, переказати суть почутого. Все-таки, аудіювання хоч річ і не зовсім приємна, але дуже корисна. Звичайно, коли ми починаємо вивчати англійську мову з нуля, ми не приступаємо відразу до аудіювання. Але з часом, коли база знань закладена, можна сміливо користуватися цими навчальними засобами. Не бійтеся трохи ускладнювати собі завдання. Послухайте або подивіться що-небудь не один раз, а декілька, а якщо є скрипт до запису, візьміть і його. Слухайте і одночасно дивіться на текст, потім, коли все більш зрозуміло, слухайте без нього.
Головне при вивченні англійської мови з нуля (та й на всіх інших стадіях теж) – це величезне бажання і працьовитість. Знання англійської мови ніколи не зашкодять, але у вас буде перевага перед тими, хто її не знає!

понеділок, 9 листопада 2015 р.

Навіщо вчити англійську мову?
На даному історичному етапі англійська мова є мовою міжнародного спілкування. Куди би ви не поїхали, де би ви не були, англійська допоможе вам порозумітися з місцевими, знайти друзів та просто цікаво провести час. До речі, більшість сайтів в Інтернеті – також на англійській мові.
Знання англійської мови завжди є плюсом при отриманні роботи. Якщо фірма в якій ви працюєте, працює з іноземними клієнтами, то можливо саме ви отримаєте можливість працювати з ними, адже ви знаєте англійську.
Англомовні країни – це країни розвинуті, є багато тих, хто хоче працювати в цих країнах легально. Проте не всі це можуть робити. Одна з причин цього – незнання англійської мови. Як ви будете працювати в країні, якщо не знаєте мови людей, що в ній проживають?
Є така приказка: Person lives as many lives as many languages does he know, що перекладається як “Людина проживає стільки життів, скільки мов вона знає”. Дійсно, вивчення мови – це цікавий та пізнавальний процес. Він тренує пам’ять, розвиває комунікативні навички та розширює ваші кордони.



Як почати реченння англійською ?


Для загальних виразів:

To start with/ To begin withНасамперед
First of all / Before all elseПерш за все
Firstly, secondly, thirdly …По-перше, по-друге, по-третє …
I would like to start withЯ б хотів розпочати з …
In fact / IndeedНасправді / Дійсно
Clearly / Obviously / Of course Зрозуміло, що / Очевидно / Звичайно

Якщо ви посилаєтесь на інші ресурси чи наводите приклад:

In view of / Seeing thatЗважаючи / Звертаючи увагу на …
Owing to / Because of /Внаслідок того, що / Через те, що
For instance / For exampleНаприклад / Для зразка
According to / With reference to Згідно з / З посиланням на …
Needless to say Само собою зрозуміло, що

Якщо ви узагальнюєте або навпаки — обмежуєте:

As a general rule Як правило
Generally / In general Загалом
On the whole В цілому
To some extent / To certain extent В деякій мірі / До певної міри
In a sense / In a way В деякому сенсі / В певній мірі

Розмовна мова:

Well Що ж
So Тож / Таким чином / То що?
Now Так ось / Тож / Тому
Actually Справді / Дійсно
Oh, O,
“Now”, “so” часто вживаються на початку речення в значенні “в результаті”, але ці слова можуть також використовуватися, що привернути увагу слухача:
 “So, do you want some coffee?” – То що, ти хочеш кави?
Або щоб зв’язати між собою речення (часто зустрічається в публічних виступах і інтерв’ю):
“So, we’re building a multi-national platform …” — Тож ми створюємо мультинаціональну платформу …

“Oh” виражає якісь раптові емоції і надає більшої експресивності вашій мові:
Oh, how nice of you! — О, як це мило з твого боку!
Oh, really? — Та ти що! / Серйозно? (часто вживається з ноткою сарказму)
“Oh” також вживається, коли ви звертаєтесь до когось:
Oh, John, will you take these books? — О, Джон, ти візьмеш ці книжки?
A group of businesspeople discussing work during a meeting

Як правильно -ize чи -ise?


В англійській багато дієслів, які закінчуюються на –ise, можуть також закінчуватись на –ize.
Обидва варіанти є правильними:
finalize / finalise/ˈfaɪnəlaɪz /завершити
organize / organise/ˈɔːɡənaɪz /організувати
realize / realise/ˈrɪəlaɪz /усвідомити
Але є й такі дієслова, які завжди пишуться з -ise. Це зв’язано з тим, що в цих словах -ise є частинкою суфікса, який має своє значення, наприклад:
  • -cise (означає “відрізати”) як у слові excise (стягувати акцизний сбір)
  • -prise (означає “брати”) як у слові surprise (здивувати)
  • -mise (означає “посилати”) як у слові promise (обіцяти)
Ось найчастовживаніші дієслова, які закінчуються тільки на -ise:
advise/ ədˈvaɪz /радити
exercise/ ˈeksəsaɪz /тренуватися
compromise/ ˈkɒmprəmaɪz /йти на компроміс
advertise/ ˈædvətaɪz /рекламувати
revise/ rɪˈvaɪz /переглядати, перевіряти
despise/ dɪˈspaɪz /зневажати, призирати
improvise/ ˈɪmprəvaɪz /імпровізувати
surprise/ səˈpraɪz /здивувати
supervise/ ˈsuːpəvaɪz /наглядати, контролювати
surmise/ səˈmaɪz /припускати
promise/ ˈprɒmɪs /обіцяти
comprise/ kəmˈpraɪz /включати в склад
Взагалі британці надають перевагу –ise в усіх словах.

Ще є деякі дієслова, які завжди пишуться тільки з -yse в британському варіанті:
analyse/ ˈænəlaɪz /аналізувати
paralyse/ ˈpærəlaɪz /паралізувати
psychoanalyse/ ˌsaɪkəʊˈænəlaɪz /

В американському варіанті такі слова пишуться через –yze.

business_writing-1024x421
психоаналізувати


Безкоштовний вебінар “Англійська: від перших кроків до вільного спілкування”.
mindthegap.com.ua/english-webinar/

Англійська мова – це ключик до усіх дверей і можливостей, а також джерело натхнення і саморозвитку. На жаль, надто часто ця мова викликає лише втому та відразу від безкінечних і нудних граматичних вправ, некваліфікованих викладачів та застарілих підходів.
Кажуть, що мові неможливо навчити, її можна лише вивчити самому. Саме тому вебінар присвячений найефективнішим методам самостійного опанування іноземної, подоланням мовних бар’єрів та страху говорити – аж до необмеженого спілкування і повного занурення в британську культуру.

Усі деталі – за посиланням:
mindthegap.com.ua/english-webinar/
Часи в англійській мові 

If you know what I mean

ЇЖА:

beef - яловичина 
berry - ягода 
biscuit - печиво 
bread - хліб
butter - масло

cake - кекс, пиріг, тістечко
candy - цукерка, льодяник
cheese - сир
chicken - курка
chocolate - шоколад

coffee - кава
duck - качка
egg - яйце
fish - риба
ham - шинка

honey - мед
ice cream - морозиво
jam - джем, варення
juice - сік
kebab - шашлик

kefir - кефір
ketchup - кетчуп
macaroni, pasta, spaghetti - макарони
meat - м'ясо
milk - молоко

mushroom - гриб
mustard - гірчиця
mutton - баранина
nut - горіх
oil - рослинне масло

pancakes - млинці
pepper - перець
pizza - піца
pork - свинина
porridge (cereal) - каша

poultry - птах, дичина
rice - рис
salad - салат
salt - сіль
sandwich - бутерброд

sausage - ковбаса
soup - суп
sugar - цукор
sweets - солодощі
tea - чай

turkey - індичка
veal - телятина
water - вода
yoghurt – йогурт



У ШКОЛІ 

Bell - дзвінок 
Biology - біологія 
Board - дошка 
Book / textbook - підручник
Bookshelf - книжкова полиця

Break - перерва
Chalk - крейда
Chemistry - хімія
Classroom - класна кімната
Computer - комп'ютер

Curriculum - навчальний план
Drawing - малювання
Duster - ганчірка
Education - освіта
Eraser - гумка

Exam / examination - іспит
Foreign (modern) languages - іноземні мови
Foreign literature - зарубіжна література
Form / class / grade - клас
Geography - географія

Globe - глобус
Head-teacher - завуч
Headmaster / headmistress - директор
History - історія
Home economics - домоведення

Homework - домашнє завдання
Instructor - інструктор, тренер
Lesson - урок
Map - карта
Mark - оцінка

Math / mathematics - математика
Music - музика
Notebook - блокнот
Projector - проектор
Pen - ручка

Pencil - олівець
Physical education - фізична підготовка, фізкультура
Physics - фізика
Pupil / student - учень

Quiz / test - контрольна робота
School uniform - шкільна форма
Schoolboy - учень, школяр
Seat / chair - стілець, місце за партою

Teacher - учитель
Teacher's desk - учительський стіл
Term / semester - семестр
Timetable - розклад

To be late for class - спізнитися на урок
To skip classes - прогулювати уроки
To take attendance - відзначати присутніх
Vacation / holidays – канікули

НАСТРІЙ 😜

Everything's cool - Все здорово; 
I could not care less - Мені абсолютно байдуже; 
I had a complete fit - Мене не на жарт розлютили;

I have not got a care in the world - Мене ніщо не турбує;
I'm having a really peachy time - Я чудово проводжу час;
I'm on cloud nine - Це просто блаженство;

I'm really buzzing - У мене все просто здорово;
I'm totally over the moon - Я шалено щасливий;
I'm walking on air - Я на сьомому небі від щастя;

I've had the week from hell - У мене був жахливий тиждень;
She blew her top - У неї дах поїхав;
She threw a wobbly - Вона не в собі;

The fur's been flying - Почалися серйозні розбіжності;
There's a bad vibe round here - Тут погана атмосфера;
We've made it up - Ми все владнали.

ОСОБЛИВА ПОДІЯ 🎉

Congratulations! - Вітаю!
Happy anniversary! - З ювілеєм!
Happy Birthday! - З днем народження!

Good health! - Міцного здоров'я!
Many happy returns! - Всього самого найкращого!

Happy New Year! - З новим роком!
Merry Christmas! - З Різдвом!

Cheers! - За вас!
I hope you'll be very happy! - Щастя вам!
I hope you'll be better soon! - Бажаю вам якнайшвидшого одужання!

Good luck! - Успіхів!
It's lovely, thank you very much! - Це так мило, спасибі велике!
Thanks for coming! - Спасибі, що прийшли!

КВІТИ 🌺

Rose - Троянда 
Tulip - Тюльпан 
Violet - Фіалка 
Daffodil - Нарцис

Orchid - Орхідея
Lily - Лілія
Lily of the Valley - Конвалія
Daisy - Маргаритка

Camellia - Камелія
Dandelion - Кульбаба
Camomile - Ромашка
Peony - Півонія

Gladiolus / Cornflag - Гладіолус
Sunflower - Соняшник
Snowdrop - Підсніжник
Azalia - Азалія

Carnation - Гвоздика
Pansy - Братчики
Poppy - Мак

Chrysanthemum - Хризантема
Dahlia - Жоржина
Forget-me-not – Незабудка
ЗОВНІШНІСТЬ 💋

attractive - привабливий 
beautiful - красивий 
charming - чарівний 

common – пересічний
cute - милий
eyesore – огидний

handsome - красивий (про чоловіків)
good-looking - цікавий
ill favoured - потворний

impressive - виразний
lovely - чудовий
nice - миловидний

plain - простий
pleasant-looking - приємний
pretty - гарненький

repulsive - огидний
ugly- потворний
usual - звичайний

31 ЦІКАВИЙ ФАКТ ПРО АНГЛІЙСЬКУ МОВУ
1. Англійська мова аж ніяк не найпопулярніша мова у світі - вона тримається на третьому місці після китайської та іспанської.
2. Найкоротше речення в англійській мові може складатися з трьох букв (I am (я є)/ I do (я роблю)), а якщо I am скоротити до I'm, то взагалі з двох!
3. Словниковий запас англійської мови налічує 800 000 слів.
4. Найдовші слова в англійській мові: 
- pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis. Доводиться ставити зарубки після кожного складу, щоб не заплутатися, де зупинився при читанні)) А позначає воно назву хвороби дихальних шляхів при вдиханні вулканічного пилу.
- Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg. Воно має 45 букв (як і попереднє!), 15 з яких «g» і 9 - «a». Це невелике озеро поблизу міста Вебстер, штат Мічиган, США.
5. Єдине в англійській мові речення, яке вважається коректним за наявності 8 однакових слів, розташованих поспіль та без пунктуаційних знаків: «Buffalo buffalo Buffalo buffalo buffalo buffalo Buffalo buffalo» (Бізони з Баффало, налякані іншими бізонами з Баффало, лякають бізонів з Баффало).
6. Рекордсменом за кількістю значень є слово set: 44 основних значення для дієслова, 17 основних значень для іменника, 7 основних значень для прикметника і ще купа всіляких додаткових значень.
7. Найчастіше в англійській мові використовується буква E, а найрідше - Q. Мається на увазі те, як часто ця літера знаходиться в різних словах.
8. Найдавніше слово в англійській мові - town (невелике місто), а також слова: bad (поганий), gold (золото, золотий), apple (яблуко).
9. Слово goodbye (до побачення) це деформація староанглійської фрази «God be with ye» (нехай буде з тобою Господь).
10. Англійське слово slave (раб) має пряме відношення до слов'ян: в стародавні часи германські племена продавали представників слов'янських племен в рабство римлянам.
11. Англійським поетам пощастило, тому що вони не можуть знайти риму тільки до 4 слів: month (місяць), orange (апельсин, помаранчевий), silver (срібло, срібний), purple (фіолетовий). Деякі поети-аматори в пошуках вдалого варіанту намагаються римувати orange з courage (мужність), porridge (каша), arrange (організувати) та іншими схожими за звучанням словами, проте, очевидно, що така рима є притягнутою за вуха.
12. З найскладнішою англійської скоромовкою: «The sixth sick sheik's sixth sheep is sick» (хвора шоста вівця хворого шостого шейха). Навіть носії мови насилу справляються.
13. У слові indivisibility (неподільність) буква I повторюється 6 разів.
14. Goddessship (божественність) - єдине слово, де приголосна буква повторюється 3 рази поспіль. Або ось ще: rhythm (ритм, такт) - найдовше слово з 1 голосною. 
15. Речення «The quick brown fox jumps over the lazy dog» (швидка коричнева лисиця перестрибує через лінивого собаку) унікальне тим, що тут зустрічаються всі букви англійського алфавіту.
16. Ще одне цікаве речення: «A rough-coated, dough-faced, thoughtful ploughman strode through the streets of Scarborough; after falling into a slough, he coughed and hiccoughed» (Одягнений у грубий одяг блідолиций задумливий орач крокував вулицею міста Скарборо. Після падіння в болото він кашляв та гикав). Унікальність його в тому, що тут зустрічаються всі 9 варіантів читання буквосполучення «ough». Явний приклад того, що в англійській мові найскладніше - це правила читання (а точніше, їх відсутність).
17. Крапка на буквами «i» та «j» в англійській мові називається tittle (капелька).
18. Almost (майже) - найдовше слово англійської мови, в якому всі букви розташовані в алфавітному порядку.
19. В англійській мові є тільки 4 слова із закінченням на «dous»: tremendous (величезний), horrendous (страхітливий), stupendous (дивовижний) та hazardous (небезпечний, ризикований).
20. Underground (метро, підземний) - єдине слово в англійській мові, яке починається і закінчується на «und».
21. Ну а це вже відомий прикол: stewardesses (стюардеса), це найдовше слово, яке можна надрукувати лише лівою рукою.
22. Символ & колись був в англійському алфавіті. Зараз же він називається «амперсанд» і не вважається літерою.
23. Слово queue (черга) єдине слово, в якому вимова не зміниться, якщо прибрати останні 4 букви.
24. Go (йти, йди)– це найкоротший осмислений вислів в англійській мові.
25. В англійській назви всіх континентів закінчуються на ту ж саму літеру, з якої починаються.
26. Американський президент Бенджамин Франклін зібрав більше 200 синонімів слова drunk (п'яний), включаючи такі шедеври як cherry - merry, nimptopsical і soaked.
27. Слово typewriter (друкарська машинка) - найдовше слово, яке можна набрати на клавіатурі в одному (верхньому) ряді.
28. Англійські слова salary (заробітна плата) і salad (салат) походять від латинського sal (сіль). Перше слово виникло через те, що римським солдатам видавали дозвіл на купівлю солі, а друге - через те, що римляни любили солити зелень.
29. В цілому Інтернеті приблизно 70% займають сторінки англійською мовою.
30. Офіційною мовою штату Іллінойс (США) є «американська», говорити англійською там вважається незаконним.
31. Поки ви читаєте цей текст, 700 мільйонів осіб в усьому світі вивчає англійську мову! 😊

😉АНГЛІЙСЬКІ ФІЛЬМИ З СУБТИТРАМИ

Привіт друзі! Ми добре знаємо на скільки важко дається вивчення англійської мови, а якщо врахувати час потрібний на пошуки різноманітних ресурсів, читання інформації та інструкцій до них (часто на англійській мові), то напевно більша частина новачків вирішить її і не вчити. Тому в нашому новому розділі на сайті Liuro ми будемо публікувати для вас огляди корисних англо спрямованих ресурсів, а ви прочитавши про них вирішуйте, чи потрібні вони саме вам! 

Огляд №1: http://liuro.com.ua/reviews/anhlijski-filmy-z-subtytr..

ТОП-50 ФРАЗ ДЛЯ СПІЛКУВАННЯ ЗА КОРДОНОМ

1. Can you help me? - Не могли б ви мені допомогти?
2. I'm looking for... - Я шукаю...
3. How much is this? - Скільки це коштує?
4. Sorry - Вибачте
5. Please speak more slowly. - Говоріть, будь ласка, повільніше.
6. I do not understand. - Не розумію
7. Could you repeat that? - Не могли б ви повторити?
8. What is your name? - Як вас звати?
9. My name is... - Мене звати...
10. Nice to meet you! - Радий познайомитися

11. How are you doing? - Як справи?
12. Where is... the bathroom, restaurant, museum, hotel, beach, embassy? - Де знаходиться туалет, ресторан, музей, готель, пляж, посольство?
13. Can I ask you a question? - Можу я задати питання?
14. Could you write it down on paper? - Ви могли б написати це на папері?
15. I am hungry. - Я зголоднів.
16. I am thirsty. - Мене мучить спрага.
17. I am cold. - Я замерз.
18. I am feeling sick. - Я погано себе почуваю.
19. I need help. - Мені потрібна допомога.
20. What time is it? - Котра година?

21. I need to go now. - Мені час йти.
22. Excuse me! - Вибачте (для залучення уваги)
23. I speak English a little bit - Я трохи говорю по-англійськи
24. Where can I buy...? - Де я можу купити...?
25. That's (too) expensive. - Це (занадто) дорого
26. I'll take one / it / this. - Я беру ось це
27. I like this. - Мені сподобалося ось це
28. I do not like that - Мені це не подобається
29. Can I pay by credit-card? - Можу я оплатити пластиковою карткою?
30. Can I exchange this? - Можу я обміняти це?

31. That's all, thanks - Це все, дякую
32. Excuse me, where can I get a taxi? - Пробачте, де тут є таксі?
33. This address, please - За цією адресою, будь ласка!
34. Stop here, please. - Зупиніть тут, будь ласка.
35. I'd like a ticket to... - Я б хотів квиток до...
36. When does the check-in begin? - Коли починається реєстрація?
37. Here is my luggage - Ось мій багаж
38. It is a business trip - Це ділова поїздка
39. I want to book a room. - Я хочу забронювати номер.
40. Here you are. - Ось, візьміть.

41. Keep the change - Решти не потрібно
42. Could you break this 100 (hundred) dollar bill? - Не могли б Ви розміняти 100-доларову купюру?
43. The сhange is not correct - Ви здачу невірно порахували
44. I need... - Мені потрібно...
45. I agree. - Я згоден (згодна)
46. With pleasure. - Із задоволенням.
47. I am sorry, but I can not. - Вибачте, але я не можу.
48. Thank you so much! - Велике дякую!
49. You are welcome! - Будь ласка (у відповідь на спасибі).
50. Have a good time! - Бажаю гарно провести час!